راهنمای سئو برای سایتهای Jamstack
Jamstack چیست؟ انقلاب استاتیک وب سایت در حال توسعه وب
اگرچه توصیه نمی کنم که این دستورالعمل ها را به طور کامل و بدون تغییر دنبال کنید، اما این پیشنهادات می توانند گام های قابل اجرایی باشند که شما می توانید برای تقویت صفحه خود انجام دهید. بهرهگیری از GraphQL نیز باعث میشود که سیستم بتواند دادههای شما را از هر جایی (مثل CMS، JSON، Markdown و APIها) جمعآوری کند. هر فناوری جدیدی، علاوه بر مزایا، ممکنه چالشها و معایب خودش رو هم داشته باشه و JAMstack هم از این قاعده مستثنی نیست. در این بخش، به بررسی بعضی از چالشها و محدودیتهای JAMstack میپردازیم تا بدونی قبل از استفاده از این معماری، باید به چه نکاتی توجه کنی. در حال حاضر فناوری های مختلفی به صورت پیش فرض در JAMstack قرار دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید.
این روش بهطور خودکار باعث میشه تا امنیت سایتت در برابر حملات مختلف بیشتر بشه. خواهیم دید که چگونه Material-UI می تواند خروجی تولیدی ما را به حداکثر برساند و پیچیدگی ایجاد رابط های باورنکردنی با React را کاهش دهد. ما با استفاده از کتابخانه اجزای وسیع آن، که از تمام عناصر رایج موجود در اکثر برنامه های وب، تشکیل شده است، دیگ بخار را کاهش می دهیم و سریعتر کار می کنیم. سپس میتوانیم طرحهای خود را با سیستم استایل Material-UI برای سفارشیسازی کامل آن مؤلفهها و سیستم قالببندی آن برای تجمیع سبکهای پرکاربرد زنده کنیم. کمک به ما برای نشان دادن کار سختمان، سیستم چیدمان برای مرتب کردن اجزایمان بر روی صفحه نمایش است.
انتظار میرود، این معماری نرمافزاری به یکی از ترندهای مهم فرانتاند در 2023 تبدیل شود. یکی از ویژگیهای کلیدی JAMstack قابلیت استفاده از آن همراه با ابزارهایی است که بهبود گردش کار، عملکرد و بهحداکثر رساندن بهرهوری را برای توسعهدهندگان فرانتاند به ارمغان میآورد. امروزه، بیشتر توسعهدهندگان وب در سراسر جهان از این معماری برای ساخت وبسایتها و اپلیکیشنهای وبمحور کوچک و بزرگ سازمانی استفاده میکنند که نشان از محبوبیت این فناوری دارد. در حالی که وردپرس به یکی از ابزارهای کلیدی دنیای توسعه وب تبدیل شد، اما توسعهدهندگان به دنبال آن بودند تا محتوای ثابت را با بالاترین عملکرد ارائه دهند. همچنین، آنها به دنبال یک مکانیزم طراحی کارآمد بودند که ماژولهای کمتری داشته باشد تا فرآیند تعمیر و نگهداری از وبسایتهای میزبانیشده روی سرورها سادهتر شود. تقریبا تمام محتوای یک وبسایت ایجاد شده بر پایه JAMstack از فایلهای استاتیک تشکیل شده است که توسط CDN ارائه میشوند.
تقریباً همه نوع پروژههای وب میتونن از JAMstack بهرهمند بشن، از وبسایتهای شخصی و نمونهکارها گرفته تا فروشگاههای آنلاین و وبسایتهای خبری. این معماری برای هر نوع پروژهای که نیاز به سرعت بالا، امنیت و مقیاسپذیری داره مناسبه. شاید تا حالا شنیدی که JAMstack خیلی کاربردی و کاراست، در این بخش قراره با هم به کاربردهای جالب و متنوع JAMstack بپردازیم و ببینیم چطور میتونی از این معماری بهرهمند بشی. با خوندن این قسمت، میفهمی که JAMstack چه امکاناتی داره که سرعت و کارایی پروژههاتو میبره. یک سئوکار حرفهای باید توانایی تحلیل دقیق دادهها و اجرای استراتژیهای مؤثر را داشته باشد تا بتواند سایت را به جایگاههای بالاتر برساند.
در نهایت با یک بخش اختصاصی در مورد نحوه ادغام یک CMS بدون هد در یک سایت ثابت. در کنار دسترسی مادام العمر به بیش از 75 ساعت محتوا، از طریق پرسش و پاسخ فعال به پشتیبانی نیز دسترسی آسانی خواهید داشت.
برنامههای تک صفحهای یا SPAها هم یکی دیگه از کاربردهای مهم JAMstack هستن. این معماری با استفاده از JavaScript و APIها بهت اجازه میده که برنامههایی بسازی که بدون نیاز به بارگذاری مجدد صفحه، به صورت داینامیک و تعاملی کار کنن. JAMstack محدود به تکنولوژی خاصی نیست بلکه روشی برای ساختن وب سایت های سریعتر، با امنیت بیشتر، هزینه ی کمتر برای مقیاس دهی و تجربه ی توسعه ی بهتر است. JAMstack آینده توسعه وب است، بنابراین با یادگیری ساخت برنامههای قدرتمند و نسل بعدی فول استک، از منحنیها جلوتر باشید و در بین توسعهدهندگان React متمایز شوید. این یک پروژه عظیم است که شما را از طریق فرآیند تجزیه عملکردهای پیچیده به برنامههای عملیاتی گام به گام قابل مدیریت راهنمایی میکند. شما یاد خواهید گرفت که در مورد پروژه های بزرگ و نحوه تصمیم گیری های معماری که سیستم های شما را ساده می کند فکر کنید.
امروزه، وبسایتهای استاتیکی داریم که کارهایی مانند پردازش پرداخت، رسیدگی به فعالیتهای Realtime و... اگر این وبسایتها را همواره وبسایتهای «استاتیک» بنامیم، کمی آنها را دست کم گرفته ایم. وقتی که بحث توسعه وب در میان است، انواع مختلفی از Stackهای توسعه وجود دارند؛ استک LAMP، استک MEAN و استک MERN. رویکرد Agile نیز با معماری قوی خود به منظور کمک به شرکتها در مدیریت محتوای دیجیتال و مشارکت با گتسبی، برای استراتژیهای توسعه Jamstack گزینه ایدهآلی است. اکنون که اصول اولیه Jamstack را میدانید، بیایید به برخی از ابزارهایی که میتوان برای طراحی یک وب سایت یا اپلیکیشن در محیط Jamstack استفاده کرد، نگاهی بیاندازیم. یادگیری JAMstack نیاز به آشنایی با تکنولوژیهای مدرنی مثل JavaScript، APIها و ابزارهای تولید محتوا داره.
WordPress یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتواست که به توسعهدهندگان اجازه میده به سرعت سایتهای محتوامحور بسازن. در حالی که WordPress به سرورهای دینامیک و پایگاه داده وابستهست، JAMstack با استفاده از محتوای ایستا و APIها سرعت و امنیت بیشتری رو فراهم میکنه. همچنین، JAMstack نیاز به مدیریت پیچیده سرور نداره و این میتونه برای تیمهای کوچکتر مزیت بزرگی باشه. با استفاده از JAMstack میتونی وبسایتهای شخصی و نمونهکارهایی بسازی که خیلی سریع و امن هستن. با محتوای ایستا و استفاده از سرویسهای CDN، صفحات وبسایتت به سرعت بارگذاری میشن و تجربه کاربری خوبی برای بازدیدکنندگان ایجاد میکنن.
برای ایجاد تجربه کاربری مدرن، به غیر از وبسایتهای داینامیک، وبسایتهای JAMstack نیز میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. وبسایت JAMstack در مواقع لزوم با فراخوانی APIها محتوای بهروزشدهای را به کاربر نمایش میدهد و تجربهای پویا و شخصیسازی شده برای کاربر را فراهم میکند. احتمالا شناخته شدهترین فریمورک جاوا اسکریپت Angular است که توسط مهندسان گوگل طراحی شده و برای اولین بار در سال 2012 معرفی شد. این فریمورک به توسعه دهندگان راه جدیدی برای ایجاد صفحات داینامیک ارائه میدهد. قبل از این فناوری، گزینههای دیگری برای ایجاد صفحات پویا وجود داشت، اما آنها به این سرعت و راحتی نبودند.
نکته مهمی که باید در نظر داشت این است که ایستا در این زمینه به صفحات وب ۱.۰ ساده که تعاملی نیستند دلالت نمی کند. این صفحات می توانند شامل جاوا اسکریپت پیشرفته ای باشند که در مرورگر اجرا می شود و API را با پایگاه داده ها، عملکرد سمت سرور یا توابع بدون سرور میزبانی شده برقرار می کند. اما از آنجایی که هیچ یک از این اجراها روی سرور وب اتفاق نمیافتد، یک سایت ثابت نیازی به یک میزبان وب صنعتی مجهز به پایگاه داده ندارد. بسیاری از سایتهای ثابت در شبکههای تحویل محتوا یا CDN مستقر شدهاند، جایی که محتوا در چندین سرور در سراسر جهان منعکس میشود تا به سرعت به کاربران در هر کجا تحویل داده شود. JAMstack با جدا کردن بخشهای مختلف یه وبسایت و تمرکز بر محتوای ایستا، تونست به این نیازها پاسخ بده. تو این معماری، محتوای وبسایت از قبل تولید و در سرورهای CDN (شبکه توزیع محتوا) ذخیره میشه.
یک وبسایت مقیاسپذیر در هنگام افزایش ناگهانی ترافیک ورودی، به خوبی عمل میکند. از آنجایی که بخش فرانتاند JAMstack سریع و بکاند آن سبک است در صورت افزایش تعداد ورودی یا تعداد عملیات انجام شده بر روی وبسایت همچنان عملکرد و سرعت خوبی دارد. بله، میتونی از CMSهای Headless مثل Contentful، Strapi یا Sanity استفاده کنی. این CMSها بهت اجازه میدن تا محتوای سایتت رو مدیریت کنی و از طریق APIها به JAMstack اضافه کنی. این مقایسه بهت کمک میکنه تا بتونی با دید بازتری به انتخاب معماری مناسب برای پروژت بپردازی. هر کدوم از این معماریها ویژگیها و کاربردهای خاص خودشون رو دارن و بسته به نیاز پروژه، میتونی بهترین گزینه رو انتخاب کنی.
راهحل جامع که به عنوان یک برنامه کاربردی ارائه میشود، نحوه ادغام و همکاری تیمهای امنیتی، توسعه و عملیات را تغییر میدهد. JAMstack یک معماری مدرن برای توسعه وبسایتهاست که از JavaScript، APIها و Markup استفاده میکنه. این معماری با تمرکز بر محتوای ایستا و استفاده از سرویسهای CDN، سرعت بارگذاری بالا و امنیت بیشتری رو فراهم میکنه. امنیت سایت، یکی از این فاکتورهاست که با استفاده از گواهینامه SSL میتواند به سایت شما امتیاز مثبت دهد. علاوه بر آن، سرعت بارگذاری صفحات نقش مهمی در تجربه کاربری و رتبهبندی دارد. هر چه سایت شما سریعتر بارگذاری شود، احتمال ماندگاری کاربران بیشتر خواهد شد.
این میتونه یه چالش بزرگ برای تیمهای توسعه باشه که باید به سرعت با این تکنولوژیها سازگار بشن. با کسب رتبههای بهتر، فاصله شما با رقبا بیشتر شده و بهمرور زمان، سهم بیشتری از بازار را تصاحب خواهید کرد. این امر میتواند تأثیر چشمگیری بر افزایش مشتریان و میزان فروش داشته باشد. JAMStack یک پشته وب مدرن است که بسیاری از مشکلات مربوط به معماری های سنتی سمت سرور (یکپارچه) مورد استفاده برای اکثر پروژه های مبتنی بر وب را حل می کند. اطمینان حاصل کنید که از حسابی استفاده می کنید که به دامنه مرتبط با GSC متصل است، در غیر این صورت کار نخواهد کرد. همچنین باید اطلاعات مربوط به اپلیکیشن را وارد کرده و مراحل مختلف را کامل کنید.
سئو شامل مجموعهای از تکنیکها و استراتژیها است که به سایت شما کمک میکند تا جایگاه بهتری در نتایج جستجو کسب کند و کاربران بیشتری را جذب نماید. از بهبود سرعت سایت گرفته تا تولید محتوای باکیفیت و تجربه کاربری مناسب، تمامی این فاکتورها در موفقیت سئو نقش کلیدی دارند. Jamstack یک فلسفه توسعه وب محبوب است که هدف آن افزایش سرعت توسعه وب و زمان لازم برای دانلود یک صفحه وب است. با طراحی از devops و CI/CD، Jamstack تکنیکهای قدیمی را برای ساخت صفحات وب تعاملی، تغییر اجرای کد در زمان بارگذاری از سرورهای وب و به سمت جاوا اسکریپت درون مرورگر ارتقا میدهد. نتیجه نهایی یک رویکرد توسعهدهنده پسند برای ساختن وبسایتهای ثابت است که خیلی سریع رندر میشوند و میتوانند به راحتی برای چندین پلتفرم سفارشی شوند.
در این معماری مدرن فقط از میزبانهایی که سیستم خود را بهطور مرتب از نظر مسائل امنیتی بررسی و کنترل میکنند، استفاده میشود. به طور خلاصه، JAMstack به دلیل نداشتن پایگاه داده و سرور نسبت به سایر معماریهای طراحی وب امنیت بیشتری دارد. با استفاده ازJAMstack میتوان برنامهای ساخت که در بکاند نیازی به سرور ندارد. توابع بدون سرور، قطعههای کوچک و قابل استفاده مجدد از کدهای بکاند وبسایت هستند که در صورت نیاز میتوان از آنها استفاده کرد. در معماری بدون سرور (Serverless) نیازی نیست توسعهدهندگان نگران تأمین سرورها باشند؛ اما اغلب برای فراخوانی APIها نیاز به رویکرد عملیتری نسبت به توسعه بکاند دارند.
همچنین میتوان به طیف گستردهای از کامپوننتها و ماژولها از NPM دسترسی داشت. Next به توسعه دهندگان اجازه میدهد تا در زمان خود صرفهجویی کنند و نیاز به استفاده از پکیجهای مختلف و کامپایلرها را از بین میبرد. Netlify یک راهحل پیشگام در محیط Jamstack است که به کاربران امکان میدهد متناسب با شرایط خاص خود، وب سایتها و اپلیکیشنهای داینامیک تولید کنند. از این طریق میتوانید به مجموعهای از افزونهها دسترسی داشته باشید و ابزارهای خود را بسازید. داشتن محیط انعطافپذیر توسعه دهندگان را قادر میسازد تا وب سایتها را بر روی یک زیرساخت multi-cloud به منظور ارتقای سرعت و مقیاسپذیری اتوماسیونها اجرا کنند.
بارگذاری داده از CDN سریعترین روش ارائه اطلاعات به کاربر است که باعث افزایش سرعت بارگذاری وبسایت میشود. در طراحی یک وبسایت، کدهایی که در پشت صحنه اجرا میشوند و کاربر آنها را نمیبیند، کدهای بکاند (Back-end) وبسایت هستند. به طور معمول کاربر در هنگام استفاده از یک وبسایت از کدهای بکاند وبسایت آگاهی ندارد. در حالی که زبانهای جاوااسکریپت و نشانهگذاری در JAMstack به وبسایت دستور میدهند که چگونه به کاربر نمایش داده شود، اما این وبسایت برای کار کردن به توابع پشتیبان نیز نیاز دارد. JAMstack با صدا زدن APIها به وسیله جاوااسکریپت از توابع بکاند استفاده میکند. یکی از بزرگترین مزایای JAMstack اینه که محتوای ایستا از قبل تولید و در شبکههای توزیع محتوا (CDN) ذخیره میشه.
پروژههای بزرگی مثل وردپرس به توسعهدهندگان اجازه میدهند با صرف کمی وقت، یک وبسایت کامل و یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) کارآمد را برای نظارت بر محتوای وبسایت مورد استفاده قرار دهند. حالا تصور کن یه وبسایت شخصی داری که توش نمونهکارها و اطلاعات تماس خودت رو قرار دادی. این صفحات از قبل ساخته شدن و هر بار که کسی از سایتت بازدید میکنه، این صفحات به همون شکلی که هستن بهش نمایش داده میشن. حالا اگه بخوای یه پروژه جدید به نمونهکارها اضافه کنی، فقط کافیه فایل HTML جدیدی بسازی و به سرور اضافه کنی. این کار باعث میشه سرعت بارگذاری سایتت خیلی بالا باشه و کاربران بدون هیچ معطلی به اطلاعات مورد نظرشون دسترسی پیدا کنن. قرار گرفتن در نتایج برتر موتورهای جستجو و جلب اعتماد کاربران، نیازمند رعایت اصول و استراتژیهای دقیق است.
از این طریق 12 ماه میزبانی رایگان همراه با فضای ذخیرهسازی دریافت میکنید. Jamstack ابزار توسعه ایدهآلی برای همه نخواهد بود، اما مزایای زیادی برای ارائه دارد. به عنوان مثال با واکشی HTML از یک CDN، سیستم دیگر لازم نیست منتظر بماند تا HTML ترکیب شده و به مشتریان برگردانده شود. این راهحل همچنین تجربه بهبود روند توسعه را با روشهای استاتیک فراهم میکند. جریان کاری Jamstack به طرز چشمگیری مشکلات دستوپاگیر مربوط به توسعه و نگهداری را کاهش میدهد و آن را برای توسعه دهندگان بسیار جذاب میکند. مدتی قبل Jamstack بیشتر به عنوان یک اصطلاح ناشناخته در بین جامعه توسعه دهندگان به حساب میآمد، اما امروزه به یک سرمایهگذاری قدرتمند برای بسیاری از صاحبان کسب و کار تبدیل شده است.
این گزینه به طرز چشمگیری گردش کار AWS را بهبود میبخشد، به خصوص اگر شما یک کاربر تازهکار هستید. با توجه به این چالشها، مهمه که قبل از شروع به استفاده از JAMstack، به دقت نیازها و محدودیتهای پروژهات رو بررسی کنی و اطمینان حاصل کنی که این معماری مناسبترین راهحل برات هست. برای اینکه اصول محتوانویسی در وردپرس را یاد بگیرید، نیاز به ساخت الگوریتم دارید. در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. این دوره با بخشهای اختصاصی برای هر قسمت از پشته JAM، به شما آموزش میدهد که چگونه در قالب یک JAMStack فکر و کار کنید.
با گسترش اینترنت و افزایش تعداد کاربران، نیاز به معماریهای جدیدی که بتونن این چالشها رو حل کنن، حس شد. یکی از مهمترین دلایل بهینهسازی وبسایت، افزایش اعتبار آن در فضای اینترنت است. قرار گرفتن در رتبههای برتر نتایج جستجو به کاربران نشان میدهد که سایت شما معتبر و قابلاعتماد است. اگر کاربران به نتایج نمایش دادهشده اعتماد نکنند، به مرور از موتور جستجو فاصله میگیرند. بنابراین، برای موفقیت در دنیای دیجیتال، ضروری است که از روشهای اصولی سئو ارگانیک استفاده کرده و سایت خود را بهگونهای بهینهسازی کنیم که هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو جذاب باشد. از آنجایی که صفحات وب در یک CDN میزبانی میشوند، معماری JAMstack به راحتی با افزایش تعداد کاربران مقیاسپذیر است.
خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری